Blog

Narcistickýscénar

narcista

Úryvok z knihy Nikdy viac, ktorú kúpiš tu👇🏼👇🏼👇🏼

http://www.payhip.com/nikdyviac

Ako ťa dostal? Ako si len mohla naletieť? To si si nevšimla nič divné? Narcisti majú scenár, a ak sa magor rozhodne, že ťa dostane a ty o scenári a poruchách osobností nič netušíš alebo možno aj tušíš, ale nepoznáš všetky triky, tak ťa, jednoducho, dostane.

narcistický scénar

Keď prestáva scenár fungovať, proste zmení obecenstvo…

Úryvok: … Jeho šarm je ako ťažká voňavka. Je ho všade veľa. V momente, keď si je istý, že ťa upútal, prejde do útoku. Predstaví sa, povie o sebe prehnane pozitívne všeobecné fakty a začne z teba vyťahovať informácie. Každú pritom starostlivo rozanalyzuje a utrúsi spoločensky akceptovateľnú, naoko empatickú poznámku.

Napríklad:

„Som slobodná matka a mám syna.“ On: „Musí to byť náročné. Je to zbabelec, keď vás takto opustil.“

Ty si povieš: „Wow, aký citlivý muž. Už len z tohto viem, že je to starostlivý a empatický chlap.“ On ale ide podľa scenára a nemusíš mať obavy. To, že si slobodná matka, ešte spomenie. Nabudúce to už ale bude úplne iný druh komentára.

Napríklad: „Nečudujem sa, že si slobodná matka, si príliš náročná,“

(ak napríklad sľúbi niečo, čo nedodrží a ty sa opýtaš prečo).

Neskôr to už bude: „Nikto by s tebou nevydržal, si netolerantná fúria!“ Opäť útok namiesto vysvetlenia, prečo sa tri dni neozval, prečo má v telefóne fotky cudzej nahej ženy, prečo si s kolegyňou vypisuje do noci, prečo… doplň.

narcista

Zo začiatku počúvaš, aká si úžasná a aké má šťastie, že ťa našiel. Ako sa veľmi sklamal v predošlých vzťahoch a on nikdy necítil to, čo teraz cíti k tebe. Ako jeho ex ešte stále žiarli. Ako mu robí scény. Ako sa nevie spamätať po rozchode. Ako od nej odišiel, lebo je to fúria, ktorá robí všetkým zo života peklo. Akou si ty pre neho záchranou, femme fatale, spriaznenou dušou. Chápeš ho, ako ho nikto nikdy nechápal. Vaše stretnutie bolo osudové. Ako si jeho jedinou priateľkou a milenkou zároveň. Nikoho iného k životu nepotrebuje.

Budete spolu navždy.

On už medzitým rozohral hru. So svojou ex buď spáva, alebo ju drží na udici a zneužije ju, keď bude potrebovať, alebo – a toto je najviac pravdepodobná možnosť – jej všetkými možnými spôsobmi dáva vedieť, že je s tebou a akí ste spolu šťastní. Toto je jednou z techník porozchodovej tyranie, aby vo svojej ostatnej obeti utvrdil pocit, že ona je tá, ktorá je zodpovedná za rozchod. On je predsa šťastný a schopný mať krásny naplnený vzťah s úžasnou ženou. Logicky preto musí byť problémom ona. No… pripútaj sa a daj tomu čas. 

Možno si na ňu spomenieš neskôr a budú z vás kamarátky, ktoré budú porovnávať to, čo s ním zažili pri pohári vína. Ona mu totiž robila supply (supláj) doteraz.

Teraz si na rade ty.

gaslight

Nie je zriedkavé, ak sa ex snaží novú obeť varovať alebo sa ho dokonca snaží získať späť. Najčastejšou reakciou novej obete je protiútok, čo pánovi magorovi absolútne vyhovuje. Žena, ktorá už má za sebou toxický vzťah, zbystrí pozornosť a bude sa snažiť tomu chaosu dať zmysel už od začiatku. Je úplne jedno, do ktorej skupiny žien patríš a v akej fáze vzťahu alebo uzdravenia sa nachádzaš. Informácie, ktoré tu nájdeš, ti pomôžu pomenovať to, čím si prešla a vyzbrojiť sa proti magorom aj do budúcnosti.

...viac v knihe Nikdy viac👇🏼👇🏼👇🏼

http://www.payhip.com/nikdyviac

Kúpou kníh sa vďaka tebe pomoc dostane aj ženám, ktoré si ich momentálne nemôžu dovoliť, za čo ti patrí obrovské ĎAKUJEM.🙏❤️‍🩹

Náklady spojené s webom a činnosťou v podpornej skupine hradím z vlastného vrecka, a preto si vážim akúkoľvek formu pomoci. V prípade, že chcete moju činnosť podporiť finančným darom, môžete tak urobiť na náše číslo účtu.

SK35 1100 0000 0080 1724 0576

Image
Image
Image

Archív
článkov

Staršie články nájdete na predchádzajúcej našej stránke.

Image
rýchlo zavrieť