Blog

Kontra
rodičovstvo


alebo
Ako prežiť ďalších 18+rokov

smutná matka

Úryvok z knihy Nikdy viac, ktorú kúpiš tu👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼

http://www.payhip.com/nikdyviac

Ak máš s narcistom deti, musíš si uvedomiť, že spolurodičovstvo s narcistom neexistuje. Existuje len kontrarodičovstvo. Je to rodičovstvo, keď každý z rodičov vo svojom čase s deťmi aplikuje svoje spôsoby výchovy a starostlivosti v praxi, odhliadnuc od toho, čo od neho druhý rodič očakáva.

Odporúčam. Hneď ako sa odosobníš. Na súde v ŽIADNOM PRÍPADE NESMIEŠ POVEDAŤ ANI SLOVO O TOM, ŽE VIEŠ ALEBO MÁŠ PODOZRENIE, ŽE JE NARCISTA…

Rada nad zlato: „Pick your battles.“ Alebo v preklade: „Vyberaj si svoje bitky.“

Počas procesu uzdravovania prídeš na to, že sa v tebe skrýva neskutočná sila. Skrýva sa v tebe ale aj veľa ďalších pocitov, ktoré môžu spôsobiť veľa neprimeraných a pre teba škodlivých reakcií. Alebo nazvime ich „nie až tak výhodnými reakciami pre teba“. Jemu nimi môžeš nahrať na smeč v podobe ďalších triangulácií a gaslightingu. Takže, keď v sebe znovuobjavíš tú silu, vyberaj si, prosím, opatrne situácie, kde ju použiješ.

woman in peace

Nemusí byť všetko po tvojom. Nie každá situácia a otázka si zaslúži tvoju odpoveď a energiu. Presne na to máme gray rock. Rátaj s tým, že magor ti uzdravenie a starostlivosť nijako neuľahčí. Čím skôr to prijmeš ako fakt a prestaneš s tým bojovať, tým skôr sa naučíš, ako byť maximálne proaktívna. Proaktivitu budeš brať ako samozrejmosť do takej miery, že sa stane tvojou súčasťou, a potom už nebude existovať nič, čo by ťa z jeho strany prekvapilo alebo v tebe vyvolalo nezvládnuteľné emócie a pocity. Tu je kratší zoznam toho, čo od neho môžeš s určitosťou čakať od momentu, keď sa rozídete:

  • Na dohodnuté schôdzky sa nedostaví.
  • Ak sa dostaví, príde skôr alebo neskôr.
  • Bude meniť termíny na poslednú chvíľu.
  • Ak má byť s dieťaťom XY času, bude s ním oveľa menej alebo oveľa viac.
  • Bude dieťaťu nakupovať hlúposti. Robí to preto, aby dieťa zmanipuloval. Teba to zaujímať nemusí. Nerieš.
  • Ostrihá dieťaťu vlasy alebo ho vezme ku kaderníčke. Strih bude, samozrejme, hrozný a presný opak toho, čo by si pôvodne chcela ty. Vlasy dorastú. Nerieš.
  • Bude dieťaťu naschvál obliekať o niekoľko čísel menšie oblečenie. Alebo mu bude kupovať predražené značkové oblečenie. Nerieš.
  • Bude ti vypisovať, aká si zlá matka. Ako sa nevieš o dieťa postarať, kúpiť mu to, čo on, tráviť s ním čas tak ako on. Nerieš.
  • Ak si odišla ty a skáče do lovebombing fázy, bude ti, naopak, vypisovať, aká si úžasná matka a aký je šťastný, že práve ty si matkou jeho dieťaťa a aká ste úžasná rodina a ako sa nevie dočkať všetkého, čo spolu zažijete a bude ti v manifestoch sľubovať, čo všetko urobí a stavať vzdušné zámky. Nerieš.

kontrarodičovstvo

… viac v knihe Nikdy viac 👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼

http://www.payhip.com/nikdyviac

Skupina vytvorená na podporu obetí narcistov 👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼

https://www.facebook.com/groups/794719044555927/

Ak potrebuješ pomoc odborníkov, klikni na www.nikdyviac.com

Náklady spojené s webom a činnosťou v podpornej skupine hradím z vlastného vrecka, a preto si vážim akúkoľvek formu pomoci. V prípade, že chcete moju činnosť podporiť finančným darom, môžete tak urobiť na náše číslo účtu.

SK35 1100 0000 0080 1724 0576

Image
Image
Image

Archív
článkov

Staršie články nájdete na predchádzajúcej našej stránke.

Image
rýchlo zavrieť