Blog

Aký typ žien psychopati vyhľadávajú?

Image

Pýtaš sa, ako je možné, že si mu naletela? Okrem siete manipulačných techník mu pravdepodobne napomohla tvoja spoluzávislosť.

O tom, ako vzniká, píšem v knihe Nikdy viac, ktorú kúpiš tu 👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼

https://payhip.com/b/mgHJw?fbclid=IwAR3levsHcwgqFJckxz8MNyxhvHNyDFiV-C_l5bpb2wVjodoD5Ut1TVNYm90

Aká je to spoluzávislá osoba?

Tu je niekoľko znakov:

pocit prehnanej zodpovednosti za konanie druhých.

Neustále vysvetľuje a obhajuje konanie druhých.

Berie vinu za ich zlyhania a prešľapy na seba (On tak reagoval, lebo nemá dobrý deň, slnko bolo na krivo, zdvihla som žalúzie o centimeter viac ako zvyčajne…).

Má tendenciu nerozlišovať pocit ľútosti a lásky. „Miluje“ ľudí, ktorých treba zachrániť alebo ľutovať. Tieto dva pojmy si maximálne zamieňa a nepozná ich skutočný význam, pretože nikdy nezažila bezpodmienečnú lásku. Ak sa ocitne v spoločnosti nezávislého jedinca, ktorý ju odmieta v situácii, ktorá ľútosť nevyžaduje, ľutuje, cíti sa odstrčene, pohoršene a prechádza do sebaľútosti, ktorú konzultuje so svojim toxickým okolím, aby sa uistila, že je poľutovaniahodná. Má tendenciu robiť viac, ako je prijateľné.

Urobí aj prácu, ktorú by mal robiť niekto iný. Má pocit, že tým zvyšuje svoju hodnotu v očiach druhých.

Image

Nezriedka prehnane míňa svoje ťažko zarobené peniaze na iných, a to aj na úkor zabezpečenia vlastných potrieb, pomáha, aj keď o to nikto nežiada. Nerobí to pre druhých, ale pre vlastný pocit dôležitosti.

Má tendenciu sa cítiť zranene, ak nedochádza k povšimnutiu jej snahy.

Je to preto, lebo si chválu zamieňa s prejavmi lásky a náklonnosti.

Nezriedka sa na (ne)reakciu okolia, ktorú si vo vlastných očiach zaslúži, sťažuje. Reaguje podráždene a vyčíta okoliu, že si snahu nevšimlo.

nezdravú závislosť na vzťahu a snaží sa vzťah udržať pri živote za akúkoľvek cenu, len aby sa vyhla pocitu opustenia. Preto vzťahy neopúšťa, aj keď v nich dochádza k tyranii.

Image

Nie je schopná fungovať samostatne, pretože ju o tom neustále presviedča jej okolie.

Má extrémnu potrebu schvaľovania svojho konania a vonkajšieho uznania. O každej maličkosti, nad ktorou sa zdravý jedinec ani nepozastaví a zariadi sa podľa potreby a možností, sa musí „radiť“ s celým okolím. Pre jedinca, ktorý spoluzávislosťou netrpí, sa to môže zdať otravné a vyčerpávajúce. Nikdy by mu ani nenapadlo konzultovať kúpu kusu nábytku niekoľko týždňov s celou rodinou, tromi susedmi a všetkými známymi, ktorých za tú dobu stretne.

Cíti sa vinne pri presadzovaní svojich potrieb a myšlienok. Preto nerobí nič, čo jej okolie neuzná za vhodné a sabotuje vlastný úspech a rast…

Aké sú ďalšie črty spoluzávislej osoby a koho sa narcista bojí, sa dočítaš v knihe NIKDY VIAC 👇🏼👇🏼👇🏼. O tom, ako sa zo spoluzávislosti vyliečiš, píšem v knihe Nikdy viac – Uzdravenie. 🌈❤️‍🩹

Kúpou kníh sa vďaka tebe pomoc dostane aj ženám, ktoré si ich momentálne nemôžu dovoliť, za čo ti patrí obrovské ĎAKUJEM.🙏❤️‍🩹

Knihy kúpiš tu 👇🏼👇🏼👇🏼 http://www.payhip.com/nikdyviac

Náklady spojené s webom a činnosťou v podpornej skupine hradím z vlastného vrecka, a preto si vážim akúkoľvek formu pomoci. V prípade, že chcete moju činnosť podporiť finančným darom, môžete tak urobiť na náše číslo účtu.

SK35 1100 0000 0080 1724 0576

Image
Image
Image

Archív
článkov

Staršie články nájdete na predchádzajúcej našej stránke.

Image
rýchlo zavrieť